ارزش غذایی
دارای ویتامین آ ،ب ،ث ،ای و فلزات معدنی مثل فسفر ،کلسیم ،آهن ،ید و منیزیم میباشد.
درمان افسردگی
یکی از مهمترین علل افسردگی ایرانیها تغذیه ناسالم بخصوص غذاهای حاوی نمک است.
فرآورده خرمایی
خرما یکی از محصولات با تناژ و حجم بالا در کشاورزی ایران می باشد و بخش قابل توجهی از وزن خشک آن را قند تشکیل می دهد.حجم بالا و ارقام مختلف خرمای تولید شده در کشور، سبب شده که بصورت خام در بازار مصرف نشود و این محصول با ارزش در صنایع تبدیلی و فراوری به فرآورده های با ارزش تبدیل شوند.
”خرما حاوی درصد قند بالایی است و می توان از این محصول به عنوان منبع کربنی در فرآیند های تخمیری استفاده نمود. از موارد کاربرد خرما در صنایع غذایی می توان به استفاده از آن در تهیه نان و کیک، شیرین کننده ی طبیعی در فرمولاسیون مواد غذایی از جمله شربت میوه و بستنی، مصارف دارویی و طبی از قبیل تولید سرکه، الکل و اسید می باشد. همچنین می توان ضایعات خرما را به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار داد.
برخی از محصولات
برای درک بهتر از محصولات فراوری شده از خرما در ادامه به معرفی محصولات خرمایی تولید شده می پردازیم.
چیپس خرما
چیپس خرما محصول جدید از فراوری خرما می باشد. یکی از خاصترین و لذیذترین فرآورده های خرمایی بوشهر است تا جایی که شرکتهای تولیدی و فعال در این زمینه با بسته بندی های مختلف آن را توزیع می کنند.
چیپس خرما از تکه ها خرما و با چاشنی و افزودنی های کاملا طبیعی خوراکی همچون آرد گندم،آرد برنج ،دارچین، هل، و … تولید می گردد. با توجه به خواص فراوان این محصول مورد توجه بازار های خوراکی و غذایی داخلی و خارجی شده است.
محصول لاماسو از بهترین خرماهای استعمران، کبکاب و رقم های مرغوب از نخلستان های دشتستان و مواد کاملا طبیعی تهیه و با مناسب ترین و بهداشتی ترین بسته بندی توزیع می گردد.
خمیر خرما
خمیر خرما درجه یک ، یک ترکیب نیمه جامد است که برای آماده سازی آن، ابتدا بهترین و با کیفیت ترین خرماها تهیه، هسته گیری میشود. سپس پوسته از خرما جدا شده، خرد و یکنواخت میشود و بعد از تنظیم محتوای رطوبت محصول، تحت عنوان صادرات خمیر خرما عرضه میشود. این محصول پس از کنترل درصد رطوبت که باید بین ۲۰ تا ۲۶ درصد باشد چرخ شده و به صورت خمیر نگه داری میشود.
بعضی خرماها مثل خرما کبکاب، خرما شاهانی، خرما مضافتی و خرما سایر پس از طی مراحل فوق به وسیله ماشین آلات مخصوص تبدیل به خمیر خرما میشوند.
سرکه خرما
سرکه خرما از خرمایی به مانند پیارم که خشک است و شیره ندارد، یا خرمای ربی (ربیعی) که در مناطق سیستان و بلوچستان به عمل می آید و تقریبا به خرمای پیارم شباهت دارد و همچنین خرمایی که محصول مناطق دارای هوای خشک باشد.
بدین علت که خرمای به عمل آمده در مناطق مرطوب، به دلیل میزان رطوبت بالا، زود کپک می زند. هر چقدر شیرینی خرما بیشتر باشد، زودتر به سرکه تبدیل می شود. بنابراین برای تهیه سرک خرما از خرمایی که شیرینی اش کمتر باشد باید به میزان بیشتری استفاده می شود.
خرما شکلاتی
خرما شکلاتی طعم دار لاماسو یکی از محصولات بسیار خوشمزه لاماسو است که در طعم هایی همچون شکلات تلخ همراه با مغز گردو و یا طعم های میوه ای بدون مغز مانند توت فرنگی، پرتقال، موز، نارگیل و لیمویی موجود می باشد.
خرما شکلاتی طعم دار میتواند جایگزین مناسبی برای شیرینی و شکلات باشد؛ زیرا ترکیب خرما، شکلات و مغز بادام طعم بسیار دلپذیرتر و همچنین مقویتر، سالمتر و طبیعیتری را نسبت به شیرینی و شکلات به شما ارائه میدهد. همچین از این محصول بعنوان پذیرایی مورد استفاده قرار میگیرد.
ترافل
یکی از تولیدات خلاقانه شرکت خوشنام لاماسو ترافل خرمایی لاماسو که با طراحی بینظیرش کمک میکند خرما برای هر جمعی و البته استفاده روزانه شما کاملاً مناسب، لذیذ و مفید باشد.استفاده از خرما در محافل فقط به مراسم ترحیم و عزاداری ختم نمیشود و برای پذیرایی از مهمانها و در جشنها و اعیاد نیز میتوان از خرما استفاده کرد.
خرما دارای ویتامین K بوده که این ویتامین یک انعقاد کننده خون است و در سوختوساز بدن شما نقش اساسی دارد.برای اینکه استخوانهای سالمی داشته باشید و از آسیب به آنها جلوگیری کنید روزانه مصرف خرما را فراموش نکنید.خرما غنی از مس، منیزیم، سلنیوم و منگنز است و با خوردن روزانه آن بهراحتی میتوانید سلامت استخوانهایتان را حفظ کرده و از بروز یا حتی از پیشرفت پوکی استخوان جلوگیری کنید.
خرما مغزدار
خرما مغزدار بسته بندی به دلیل تنوع در نوع ارائه محصول بسیار پرطرفدار هستند. بسته بندی تکی این محصول و جعبه های کادوئی سبب استفاده آسان از این محصول شده است. خرید خرما مغزدار بسته بندی با قیمت مناسب و به صورت عمده امکان پذیر می باشد.
در این محصول «لاماسو» مواد مغذی همچون خرما به میزان لازم ( خرمای خاص که نسبت به سایر خرماها طبع گرم کمتری دارد) و مغزیجات به میزان لازم ( بادام درختی تفت داده شده و بسیار ترد و خوشمزه ) وجود دارد که محصولی بسیار مقوی و تقریبا ارگانیک را در اختیار مشتریان و خصوصا کسانی که به دنبال استفاده از محصولات ارگانیک هستند قرار داده است.
شیره خرما
شیره خرما گرما دیده فله ای یا عصاره خرما به دو صورت سنتی و صنعتی تهیه می گردد. در روش صنعتی شیره خرما با آب و حرارت، جوشانده شده و مواد جامد محلول در خرما جدا شده و در غلظت های مختلف به بازار ارائه می گردد. در روش طبیعی و سنتی بصورت چکیده و با قرار دادن مقدار زیادی از خرما در یک محیط و یا محفظه ای بهداشتی بصورتی که شیره خرما با فشار طبیعی و دمای محیط خارج شود.
در این فرآبند میزان تولید شیره کم می باشد و به همین دلیل قیمت محصول نسبت به روش صنعتی بالاتر می باشد. همچنین کیفیت و نوع خرمای استفاده شده در این روش ها تاثیر بسزایی در کیفیت و قیمت محصول نهایی دارد. شیره خرمای لاماسو از بهترین خرماهای نخلستان های شهرستان دشتستان استان بوشهر تهیه و با مناسب ترین و بهداشتی ترین بسته بندی توزیع می گردد.
معجون خرما
کلوچه خرمایی
با توجه به ترکیب کلوچه با خرما و عدم وجود مواد شیمیایی باعث ایجاد شیرینی طبیعی در محصول میشود. مغز کلوچه ها با خرمای تازه پر شدهاند و انرژی روزانه بدن را تامین میکنند.لاماسو کیفیت محصولات و سلامت مشتری را سرلوحه خود قرار داده است.
کلوچه خرمایی یکی ازشکل های استفاده ازخرما می باشدکه طرفداران بسیاری داردوبه عنوان یک میان وعده غنی ازلحاظ ارزش غذایی برای کودکانان ونوجوانان دربرنامه غذایی قرارمیگیرد.
کلوچه خرمایی برای پذیرایی از میهمان بسیار مناسب تر از شیرینی و شکلات می باشد زیرا این محصول شیرنی به اندازه ای دارد و برای کودکان بسیار مناسب است.
قهوه خرما
دمنوش خرما از هسته خرما تهیه شده است. روش تهیه به این شکل است که هسته خرما را شسته و با آب داغ می جوشانیم تا تمیز گردد. سپس آن را با آسیاب های قوی نرم کرده و تبدیل به پودر می نماییم.
در مرحله سوم یک یا دو بار با حرارت کاملا آن را تفت می دهیم تا باکتری نداشته باشد و به قول معروف پاستوریزه شود. سپس آن را در بسته های کاملا بهداشتی بسته بندی می نماییم. طریقه درست کردن آن این طور است که مثل چایی با آب جوش بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم می کنیم و سپس مصرف می کنیم.