بهغیراز میوه درخت نخل، از دیگر اجزای آن میتوان برای مصارف دیگر به کار برد. از برگ و شاخههای درخت برای تولید سبد، کیف، زیرانداز و وسایل تزیینی کوچک استفاده میشود.هسته خرمای که اکثر خانوادهها دور میاندازند، بیشترین کاربرد را در صحرا دارد. صحرانشینان، هسته خرما را خشک کرده و آن را آرد کرده و بعد نان تولید میکنند یا آن را خیس کرده برای غذای شتر استفاده میکنند. همچنین بعضی دیگر، هسته را بو داده و از آن قهوه درست میکنند؛ یک قهوه خوشمزه و عالی.
خرما
خرما یک نوع میوه است که دارای هستهای سخت و پوست نازک است و به شکل خوشهای بزرگ بر روی درختان قرار دارد. خرما در گروه نخلها قرار می گیرد. درختانی که حتماً تابهحال از نزدیک یا در فیلم و عکسها مشاهده کردهاید. ارتفاع این نخلها گاهی تا 20 متر هم میرسد.
میوه نرسیده خرما "خارک" یا خرک نام دارد و به خرمایی که در مرحله یکی مانده به رسیدگی کامل قرار دارد را رطب میگویند. رطب کلمهای است که در بین ما ایرانیها کاملاً آشناست و درواقع بیشترین نوع مصرف را مخصوصاً در شهرهای بزرگ دارد.

محصولاتی که توسط خرما تولید میشود؟
”خواستگاه اصلی خرما کجاست؟
خواستگاه اصلی خرما، هندوستان است. در ایران، مکان رویش این میوه استانهای جنوبی است که بهعنوان طلای سیاه خوانده میشود. جالب است بدانید که تاریخچه اصلی این میوه در ایران به دوران پیش از هخامنشی برمیگردد و در لوح و کتابهای آن موقع از کلمه نخل بهعنوان میوه دهنده خرما استفادهشده است. بهغیراز ایران، کشورهای مصر، عربستان، عمان، عراق، امارات، پاکستان، سودان و لیبی ازجمله مکانهایی هستند که در آن میوه خرما پرورشیافته و بهکل دنیا توزیع میشود.
خواص خرما چیست؟
خواصی مفیدی که در خرما وجود دارد و امروزه توسط بیشتر محققان کشفشده است، باعث شده است تا این میوه کوچک، جایگزین بسیاری از مواد دیگر مضری مانند قند شود. جالب است بدانید حدود 50 درصد تولید میوه آن فقط در داخل کشورمصرف میشود، یعنی سهم عمدهای خواص خرما نیز توسط خود مردم ما مورداستفاده قرار میگیرد.در ترکیب شیمیایی خرما، ویتامینهای A، B، C و E و مواد دیگری مانند پروتئین، چربی، فسفر، گوگرد پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن و نیاسین بهکاررفته است. برای همین توصیه میشود که در روز حدود 2 تا 3 خرما مصرف کنید تا بتوانید ویتامینهای موردنیاز بدن خود را از این میوه جذب کنید.
-
از خرما بهعنوان تسکیندهنده درد هم استفاده میشود و خوردن آن بیشتر برای زنان باردار توصیه میشود.
- به علت اثرات بازدارندهای که دارد (و البته مواد قندی کمتر) یکی از عوامل جلوگیری کننده از پوسیدگی دندان است.
- جالب است که بدانید که خرما، یکی از واحدهای اصلی هرم میوه است و خوردن آن همیشه توصیه میشود.
- مصرف خرمای خیسخورده در صبح برای افرادی که ناراحتی قلبی دارند توصیه میشود.
- خرما دارای فولات یا اسیدفولیک می باشد که ماده ای خونساز است و در خرما وجود دارد.
- به خاطر داشتن ویتامین B6 در این میوه یک گزینه بسیار مناسب برای تقویت حافظه محسوب می شود.
- شدیدتر شدن تبخال
- شدیدتر شدن تاول
- طبع گرم
- آسیب به کبد و طحال
- افزایش فشارخون
- پوسیدگی دندان
- افزایش قند خون
مضررات مصرف زیاد خرما
برخی از انواع خرما
خرمای پیارم
خرمای پیارم مرغوبترین خرمای جهان و ایران می باشد. پوست نازک به رنگ قهوهای و قهوه ای تیره میباشد. گوشت و پوست خرما به یکدیگر چسبیده و ظاهری زیبا و مناسب به آن داده است. این محصول نسبت به خرماهای صادراتی دیگر مشتریان بسیاری را به خود جلب کرده است. قیمت خرمای پیارم نیز از سایر خرماها بالاتر است که باعث شود صادرکنندگان خرما ، صادرات پیارم را در حجم زیادتر انجام دهند.
خرمای خاصویی
خرمای خاصویی از ارقام نیمه مرطوب خرما می باشد که در مناطق کوهپایه ای ایران نظیر شهرستان جم استان بوشهر، فراشبند ،فیروزآباد و قیرو کارزین استان فارس بعمل می آید. در برخی از مناطق زیر کشت خرما خاصویی با نام خاصه نیز گفته می شود. خرمای خاصویی به عنوان یکی از مغذی ترین محصولات کشاورزی شناخته می شود. خرمای خاصویی لاماسو از بهترین نخلستان های شهرستان جم استان بوشهر تهیه و با مناسب ترین و بهداشتی ترین بسته بندی توزیع می گردد.
خرمای شهابی
خرمای شهابی از ارقام نیمه خشک خرما می باشد که در مناطق جنوبی ایران نظیر شهرستان دشتستان بعمل می آید. بافت خرمای شهابی دشتستان در مرحله رطب نرم و در مرحله خرما تا اندازه ای سخت می شود. خرمای شهابی لاماسو از بهترین نخلستان های شهرستان دشتستان بوشهر تهیه و با مناسب ترین و بهداشتی ترین بسته بندی توزیع می گردد.
خرمای کبکاب
خرمای کبکاب از ارقام تر یا نیمه خشک خرما می باشد که در مناطق جنوبی ایران نظیر شهرستان دشتستان، خشت و کازرون استان فارس و بهبهان استان خوزستان بعمل می آید. خرمای کبکاب به عنوان یکی از مغذی ترین محصولات کشاورزی شناخته می شود و علی رغم مزایای فراوانی که دارد و بدلیل سطح زیر کشت وسیع و به طبع آن تولید بسیار زیاد این محصول ، از قیمتی به مراتب ارزان تر از سایر ارقام خرما برخوردار است. خرمای کبکاب لاماسو از بهترین نخلستان های شهرستان دشتستان بوشهر تهیه و با مناسب ترین و بهداشتی ترین بسته بندی توزیع می گردد.